Menu Sluiten

Over Fokko

Mijn naam is Fokko Agteres, geboren en getogen in Zwolle, getrouwd met mijn jeugdliefde Ans en woonachtig in Amersfoort. Wij zijn ouders van drie kinderen, twee zoons en een dochter. Onze tweede zoon is na zijn geboorte tot ons grote verdriet overleden. Ook zijn wij de trotse grootouders van twee kleinzoons.

Kort vóór mijn pensionering - en nog werkzaam in het bedrijfsleven - ben ik al met een eigen bedrijf op het gebied van de Ruimtelijke Ordening gestart. Ik heb zowel bij de gemeentelijke overheid als in het bedrijfsleven gewerkt in tal van diciplines die raakvlakken met de ruimtelijke ordening hebben. En dit al meer dan 45 jaar.

Mijn drijfveer om in 2010 nu voor mijzelf aan de slag te gaan was en is om mensen te helpen die in de zeer complexe regelgeving van de ruimtelijke ordening het vaak moeilijk vinden om hun (bouw)wensen gerealiseerd te krijgen. Daarnaast heb ik mij - vanaf de jaren tachtig  - gespecialiseerd in het planschaderecht, waarbij ik mensen heb ondersteund en nog ondersteun waarvan door overheidsmaatregelen hun woning ineens (veel) minder waard is geworden. Dit zijn vaak boeiende exercities!

Maar niet alleen dit zijn mijn klanten, er zijn ook mensen die zich niet kunnen neerleggen bij gemeentelijke beslissingen die voor hen negatief uitpakken. Dit kunnen eenvoudige zaken zijn, maar soms ook hele complexe kwesties waarin verstand van zaken van de  ingewikkelde regelgeving vaak belangrijk is. Dit laatste heb ik in al die jaren, waarin ik mij nu met ruimtelijke ordening bezig houd, geprobeerd zo goed mogelijk te doen en dat doe ik uiteraard nog.

Fokko in de media

Wilt u een afspraak maken?