Menu Sluiten

Voor het opstellen van een bestemmingsplan bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben hiervoor alle noodzakelijk kennis en ervaring in huis. Hierdoor bent u verzekerd van een zeer goed product gemaakt in een kort tijdsbestek.

Hoe gaat het maken van bestemmingsplannen in z’n werk?

U wilt een bouwplan realiseren en dit plan is volgens de gemeente in strijd met het bestemmingsplan. Daarom moet u zelf een nieuw bestemmingsplan aanleveren. Aan een bestemmingsplan worden specifieke eisen gesteld. Ook moet u in de meeste gevallen zelf de nodige onderzoeken aanleveren. Hierbij moet u denken aan onderzoeken naar onder meer het ruimtelijk beleid van de gemeente, de bodemgesteldheid, geluidshinder, verkeer, flora en fauna en archeologie. U bent daar helemaal zelf voor verantwoordelijk.

Dat betekent dat u moet beoordelen of die onderzoeken allemaal wel nodig zijn. Vervolgens moet u toezien op de correcte uitvoering van de onderzoeken die de gemeente blijkbaar van u verwacht. U krijgt dus te maken met deskundigen met specifieke kennis van milieu, ruimtelijke regels en beleid. Wanneer de onderzoeken zijn uitgevoerd, moeten de bevindingen op een goede manier volgens de spelregels van de Wet ruimtelijke ordening in een bestemmingsplan worden opgenomen.

Wij doen dit alles voor u op een manier dat u er zelf geen omkijken naar heeft. Natuurlijk in goed overleg met u en met de gemeente waar we uw plan hopen te realiseren.